Gospodarstveniki in politiki ponovno zbrani na naši Christmas Gali v Londonu

London, 24. november 2023 – V prestižnem Institute of Directors v središču Londona je že petič potekala božična gala večerja, ki jo organizira Britansko-slovenska gospodarska zbornica. V družbi približno 130 gostov so se zbrale ugledne osebnosti s področja gospodarstva, politike in diplomacije tako iz Slovenije kot tudi Združenega kraljestva. Slavnosten, a hkrati sproščen večer v prijetni družbi, je bil že tradicionalno namenjen praznovanju in druženju, pa tudi utrjevanju obstoječih ter navezovanju novih gospodarskih, političnih, kulturnih in prijateljskih vezi med obema državama.

V vlogi gostiteljev sta se izkazala direktorica Britansko-slovenske gospodarske zbornice Barbara Uranjek, ter predsednik zbornice in partner v podjetju Ion Advisory Luka Vesnaver, ki sta celoten dogodek tudi povezovala in prispevala k sproščenemu vzdušju večera.

Gala dogodek je privabil številne ugledne poslovneže, med njimi so bili tudi predsednik uprave družbe Mercator Tomislav Kramarić, generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne Tomaž Štokelj, generalni direktor družbe GEN Energija Dejan Paravan, izvršna direktorica Združenja Manager Petra Juvančič, predsednik uprave Modre zavarovalnice Matej Golob Matzele, partner v Odvetniški pisarni Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji Robert Prelesnik, in številni drugi. Gala večerje se je udeležila tudi Nina Kojima s soprogom, znanim londonskim finančnikom, Toshem Kojimo.

Poleg tega, da je bil večer priložnost za poslovno mreženje, je bil tudi pomembna priložnost za krepitev odnosov med Slovenijo in Združenim kraljestvom. Prisotnost ključnih osebnosti, kot so minister za finance Klemen Boštjančič, državni sekretar za nacionalni jedrski program v Kabinetu predsednika vlade Danijel Levičar, generalni direktor Direktorata za zakladništvo Marjan Divjak in slovenska veleposlanica v Londonu Simona Leskovar, je še prispevala k prestižnosti dogodka. S svojo prisotnostjo sta večer počastili tudi britanska veleposlanica v Ljubljani Tiffany Sadler in predsedujoča odboru Združenja britanskih gospodarskih zbornic Sarah Howard.

Boštjančič, Levičar, Paravan in Štokelj so sicer obisk Londona med drugim izkoristili za udeležbo na konferenci, posvečeni iskanju najboljših praks na področju financiranja brezogljičnega prehoda ter finančnih modelov, ki se uporabljajo v Združenem kraljestvu. Več o konferenci, ki jo je Britansko-slovenska gospodarska zbornica organizirala v sodelovanju z medijsko hišo Bloomberg, lahko preberete na tej povezavi.

Dogodek sta podprla dva glavna partnerja, Odvetniška pisarna Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji ter Zavarovalnica Triglav.

Fotografije z dogodka so na voljo tukaj.

Zadnje novice